Vividus

Vi gör skillnad!

Snart är det jul, del 2

Älskar leksaksbilar av Mercedes än i dag. Har några kvar som jag fick som liten pojk.

Julaftonen hör nog till mina trevligaste minnen som barn. Mitt första minne sträcker sig tillbaka till år 1976, Luleå. Minns att jag fick en Mercedes 280 leksaksbil. Men det mest speciella var att det kom tre stycken jultomtar till oss. Jag var livrädd och hoppade upp i pappas knä och tackade för alla julklappar. (först flera år efteråt fick jag veta vem tomtarna var). Och då trodde jag blint på att tomten fanns. Och det gör jag i viss mån fortfarande.

child girl before Christmas writes a letter to Santa Claus
child girl before Christmas writes a letter to Santa Claus

Lite längre upp i åldern har jag alltid sett fram emot julen att umgås med mina mor- och farföräldrar. Kärlek och julklappar och den goda maten … Minns de meterhöga snövallarna och längtan efter att få de jag önskat i julklapp. Mina jular har aldrig förstörts på grund av fylla. Fastän min pappa var alkoholist drack han i stort sett ingenting på julaftonen. Däremot var han knall på nyårsaftnarna. Jag tycker om julpynt, traditioner och filmerna som visas kring jul. I dag är jag mest glad för barnens skull.

Min tråkigaste julafton firade jag i häktet på Österåker 1993, det var god mat och personalen var trevlig. Men det hjälpte föga då jag satt där med restriktioner och tittade på en liten svartvit TV. Fy fan vad jag grät … Samtliga julaftnar fram till 2000-talet firade jag på olika anstalter.

Kan jag förbättra någons barn jul hjälper jag gärna till. Jag stödjer: http://www.childfriend.se

6 reaktioner på “Snart är det jul, del 2

 1. Hej
  Ifrågasätter starkt om huruvida ni verkligen skänker pengar. Har denna bluffsidan några bevis på det?? Nej precis som jag tänkte. Förbannade bedragare. Avskum är vad ni är. Skäms ni inte! Jä-la grisar hela bunten

  1. Tack för trevligt mejl.
   Bedragare? Vet ej var du fått det ifrån. Jag personligen skickar ett par hundra kronor i veckan till ChildFriend. (ring till dem och fråga). 50 procent av min royalty från boken Adhd-bedragaren går direkt från förlaget till Childfriend.
   Bokslut är inlämnat på föreningen, kolla med Bolagsverket.
   Om du har fler frågor eller påstående så är du välkommen att mejla mig, eller skriva här. Så skall jag svara dig.
   God Jul på dig med!

  1. Egentligen har jag ingen som helst lust att spilla tid på dig, men blir så förbannad på trångsynta människor. Jag har stött Childfriend i flera år.
   http://www.childfriend.se kontakta dem och fråga…
   Ring Bolagsverket 0771 670 670 och fråga ang föreningen vividus där framgår i bokslutet vilka pengar vi omsatt och vad som gått till vad.

   Att påstå att jag/ vividus begår bedrägerier och skyltar med barnhem i Thailand, det är magstarkt. Om det vore så, skulle det vara för jävligt. Men att bli beskylld för att vi är en bluffsida är ännu värre, då du inte kontrollerat fakta innan du öppnar din tandlösa käft.

   Kolla också med förlaget Bymarkens manus och media om det är riktigt att jag skänker halva min royalty Direkt till Childfriend.

   Att det finns så elaka människor, har du inget att göra på dagarna? Om du har någon som helst skam i kroppen råder jag dig kolla upp seriositeten i vividus och därefter återkomma med en kommentar.

   /André

 2. Hej ännu en gång
  Har varit i kontakt med Bolagsverket och det visa sig till min stora förvåning att ni faktiskt skänker pengar precis som du sagt. Jag har då insett att väldigt många organisationer påstår att dom skänker men sätter största delen i sina egna stora fickor. Jag har precis gått in på childfriends hemsida och skänkt hela 100kr vilket är mycket pengar för en pensionär med låg inkomst. Detta gjorde jag för att jag fick smått dåligt samvete över att jag misstrodde dig som visade sig vara en hederlig karl. Så jag ska sluta lägga näsan i blöt så jag inte har råd med mer dåligt samvete. Jag önskar er en fridfull jul. Ursäkta mig för att jag misstrodde dina avsikter.
  Vänligen Harriet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll Up