Vividus

Vi gör skillnad!

ChildFriend

BaanChivitMai betyder “hem för nytt liv” och är en fristående lokal hjälpverksamhet i Thailand som har räddat flera hundra barn och ungdomar undan prostitution och knarkhandel. http://www.childfriend.se

Verksamheten startades 1989 i Bangkok men bedrivs sedan början av 1993 i Chiang Rai, längst upp i norra Thailand. Genom BaanChivitMai får utsatta barn och ungdomar någonstans att bo och möjligheten till skolgång. 

http://www.childfriend.se

Det övergripande ansvaret för verksamheten vilar på en lokal stiftelse, BaanChivitMai Foundation. Stiftelsen är registrerad i ChiangRai och har en styrelse bestående av skandinaver och nationella.

Arbetet inom BaanChivitMai vilar på FN’s barnkonvention och en kristen grundsyn, vilket genomsyrar stiftelsens verksamheter. Att återupprätta människovärdet för barn och andra utsatta grupper är en grundsten i verksamheten. http://www.childfriend.se

Vi tror att utbildning är bästa vägen ut ur fattigdom. Därför är vi måna om att de barn som kommer till oss får chans ett studera och bli det de drömmer om. 

Alla våra barn går grundskolan på någon av de skolor som finns i trakten. Efter grundskola går de allra flesta på highschool. Om de sedan vill studera vidare finns det möjlighet till yrkesskolor eler universitet.

Förutsättningen att kunna studera vidare är mycket olika. Flera av de barn som flyttar in på BCM har haft tuffa första år i livet. Lite eller obefintlig stimulans i tidiga år påverkar förmågan att ta till sig kunskap senare. Därför försöker vi sätta oss in i varje barns situation för att på bästa sätt kunna vägleda dem till rätt utbildning. 

Ge en gåva

Ett bidrag från dig gör skillnad.

Som fristående ideell organisation är vi helt beroende av gåvor från våra bidragsgivare. Vi försöker hjälpa så många barn och ungdomar vi kan och vi ser hela tiden nya möjligheter att hjälpa fler.

Vi har ingen stor och dyr administration, utan strävar efter att ha så låga omkostnader som möjligt. 

Verksamhet finansieras av gåvor från privatpersoner, skolor, kyrkor, företag och föreningar. Alla bidrag är lika viktiga.

Känn inte att ditt bidrag är litet eller obetydlig, eller att det känns som en droppe i havet. Det är alla dropparna som bildar havet..  Om många hjälper till kan vi ge dessa barn en trygg uppväxt och en så bra utbildning som möjligt.

Gåva via Swish, (ChildFriend)

Swisha din gåva till nummer:
123 900 42 68

Vår vision
Scroll Up